Loading

Car Information

  • Seat Ibiza

  • Motor: 1.9 TDI
  • Transmission : 5-speed manual
  • Vrata: 5
  • Godina proizvodnje : 2005
  • Potrošnja goriva : 5.7 L/100Km
  • Snaga: 80 HP @ 4000 RPM
35.00 € /for 1 day(s)

Iako pripada grupi prilično dobro osmišljenih i solidno napravljenih automobila Seat Ibiza se teško može nazvati «znamenitim» modelom, koji bi ostavio dublji trag u automobilskoj istoriji. Ovaj model je prilikom kupovine obično bio „žrtva“ značajno popularnijih modela iz VW porodice, pre svega modela Polo i Fabia. Međutim, Seat Ibiza je bila među prvim karavanim ove klase. Otuda i veća zastupljenost ovog modela, čak i na našem tržištu. Kako su druga dva spomenuta konkurenta bili možda i previše uspešni za dobro pulena iz Španije, Seat je, preskočivši jednu generaciju, ponovo predstavio karavansku verziju koja je nazvana ST.

Za razliku od svog prethodnika, Ibizu ST sada karakteriše značajno atraktivniji dizajn. Kako je glavna novina ono što se nalazi iza zadnje osovine, Seatovi dizajneri su očigledno dobili zadatak da taj deo automobila bude uspešno ukomponovan sa, mora se priznati, lepo stilizovanom osnovom. A to, nikada nije lak zadatak. Kako su veći modeli već „pozajmljeni“ sa Audijeve police (da, mislimo na model Exeo), bilo je logično da se sličan zahvat izvede i sa linijama koje oblikuju njenu „zadnjicu“. Verovatno zbog toga, pozadina Ibize ST podseća na Avant verzije modela „sa prstenovima na masci hladnjaka“. Inače, ovaj model je potpisao Luc Donckerwolke – čovek koji donedavno radio za Lamborghini.

U pogledu dimenzija, ST je od standardne verzije duža za 180 milimetara, a kada se peta vrata otvore, ona može da se pohvali sa 138 litara više, odnosno, solidnih 430 litara. S obzirom da se radi o pravilno oblikovanom prostoru, isti je prilično upotrebljiv, a kada se sedišta obore, total raste na 1164 litara. ST, dakle, može da ponese do 515 kilograma – ljudi, prtljaga ili šta već trenutna situacija bude nalagala.

U putničkom prostoru se, međutim, nije puno toga promenilo. Instrument tabla je, na neki način, dizajnirana u minimalističkom stilu, tako da je „višak“ dugmića svoje mesto našao u podnožju kratke ručice menjača. Volan izuzetno lepo leži u rukama, a kako je Seat Ibiza pripadnik VW koncerna, ergonomija je sasvim solidna. Pozadi, doduše, ima nešto manje prostora za kolena, ali je to rezultat odluke da prtljažni prostor bude veći.

 

 

Extras & Frees

Customer Information

Additional Information