Loading

Car Information

  • Citroen C3

  • Motor: 1.4 HDI 5MT
  • Transmission : 5 speed auto
  • Vrata: 5
  • Godina proizvodnje: 2008
  • Potrošnja goriva : 5.3 L/100Km
  • Snaga: 70 HP @ 4000 RPM
40.00 € /for 1 day(s)

Citroen C3 ima odličnu zvučnu izolaciju, udobno i usaglašeno oslanjanje, temeljna sedišta, precizan menjač i vrlo dobre kočnice. Ovo je jedan izvrstan mali automobil, koji prave zaljubljenike u vožnju ne može ostaviti ravnodušnim. Iako je malih dimenzija, nudi visok nivo komfora čak i na dužim turama, a velike svetlosne grupe, veliki amblem ševrona i elegantne linije pomažu ovom modelu da i danas zaseni mnogo mlađe automobile. Iako je Citroen pod kapom PSA (Peugeota), uprkos trudu Peugeotovih inženjera da C3 ostane „ispod“ 208-ice, C3 je zaokruženiji, praktičniji i upotrebljiviji automobil bez loših rešenja.

Prosečna potrošnja od 5,3 litara, uprkos velikim prosečnim putnim brzinama na testu, rezultat je vredan divljenja. Sa umerenom nogom na gasu, ovaj lepotan neće tražiti više od 4,5 litara evro dizela na svakih 100 km, što ne nudi niko u ovoj klasi. Pored toga, C3 je jeftiniji od konkurencije, a kako obično na kraju svog proizvodnog ciklusa, konkretni  model bude i najkvalitetniji, C3 može biti itekako dobar izbor ako kupujete polovan automobil star par godina sa manje od 100.000 km. Ovakav kao na testu možete kupiti za manje od 8.000 € (cena novog je bila 12.990 €).

Izvrstan 1.4 HDI motor

Zahvaljujući turbo dizel agregatu od 1,4 litra i 70 KS, bićete prijatno iznenađeni kada se zaustavite na benzinskoj stanici i shvatite koliko malo troši. Peugeotovi common-rail motori su među najštedljivijim na svetu, a ovaj najmanji od 1.4 litara je ujedno i najpouzdaniji, i najjeftiniji za održavanje. Titula motora godine od pre deset godina još uvek nije izbledela, jer boljeg motora ove radne zapremine prosto nema ni dan, danas.

Extras & Frees

Customer Information

Additional Information