Loading

Car Information

  • Hyundai i20

  • Motor: 1.4
  • Transmission : auto, 5 Speed
  • Vrata: 5
  • Godina proizvodnje : 2017
  • Potrošnja goriva : 7.5L/100km
  • Snaga: 74kW
50.00 € /for 1 day(s)

Nakon restilizacije u maju prošle godine, Hyundai i20 se nametnuo svojom konkurentnošću u B segmentu. Glavni aduti su mu niska ulazna cena i bogata oprema, ali i minijaturni trocilindarski CRDi turbo dizel agregat zapremine 1,1 litre. Bez obzira na „osveženje“ i dopadljivost koja mu se ne može negirati, njegov dizajn je ipak pomalo zreo za „penziju“, što se jasno primeti pri njegovom poređenju sa ostatkom Hyundaijeve game, ali i sa direktnom konkurencijom. Daleko od toga da mu se dopadljivost može poreći, ali „zreo“ je da dobije izgled koji će biti u skladu sa i30, ix35, Sonatom, Velosterom…

Stvoren za grad 
Hyundai i20 sa novim dizel motorom je sasvim prijatan automobil za vožnju. Konstruisan je pre svega za gradsku eksploataciju, gde njegova štedljivost dolazi do izražaja. Izražena servo asistencija takođe ide u prilog ove činjenice.

Gabariti ovog agregata su još jedan atribut koji doprinosi tome da se ne oseća težak „nos“ vozila, što je karakteristika automobila koje pogone dizel jedinice. Dodatna prednost oličena je šestostepenom manuelnom menjaču, koji je još jedan faktor koji utiče na nisku potrošnju goriva, posebno pri vožnji na autoputu. Deklarativno, fabrika je navela vrednost prosečne potrošnje od 3,8 litara. Ova brojka teoretski jeste dostižna, ali ono što je realno je da ćete se, ukoliko ste optimalni sa pritiskom stopala na papučicu gasa, u gradu voziti sa nekih 5 litara dizela na 100 km, a na autoputu se ta vrednost spušta za litar niže. Što se potentnosti tiče, ne treba očekivati čuda, što je i logično ako se uzme u obzir da ovaj mali dizel motor sa tri cilindra raspolaže sa 75 konja i 180 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Krajnje brzinsko dostignuće mu je 160 km/h, uz sprint do „stotke“ za 15,7 sekundi.

Prostran i komforan
Mada mu se ništa ne može zameriti što se tiče generalnog komfora, naginjanje karoserije se oseti, tako da nešto izraženija lateralna podrška sedišta ne bi bila na odmet. Takođe, vibracije i buka motora, posebno kada nije dostigao radnu temperaturu se osete nešto izraženije u kabinskom prostoru.

Kabina je prostrana za jedan automobil iz B segmenta a zadnja sedišta pružaju dovoljno mesta za putnike prosečne visine, pod uslovom da tu podrazumevamo kratke gradske relacije, ne duga putovanja. Prtljažnik od 295 l zapremine je isto tako više nego izdašan za ovu klasu automobila. Preklapanje zadnje klupe u odnosu 60:40 doprinosi praktičnosti i upotrebljivosti, a ne nedostaju ni brojni odeljci za odlaganje sitnih predmeta, ako se izuzme odsustvo džepova na zadnjim vratima.

Extras & Frees

Customer Information

Additional Information